Botlabs ja Oulun kaupunki yhteistyössä

Kaleva kertoi 9.2., että ohjelmistorobotit hoitavat nyt rutiinitoimintoja Oulun kaupungin rakennuslupien käsittelyssä. Tämä on hieno esimerkki mihin ohjelmistorobotit kykenevät. Rutiininomaiset kliksuttelut tietojärjestelmissä voidaan automatisoida.

Botlabs on myös yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Meidän ohjelmistorobottia on kuitenkin lehtijutun kuvausta tylsempi katsoa, koska “hiiren kursorin viuhtomista itsekseen” ei näy ruudulla. Joka kuukausi tekemämme ohjelmistorobotti käy itsenäisesti keräämässä eri tietolähteistä työllisyystietoja suhteutettuna esim työnhakijat vs avoimet työpaikat ja muuttujina vaikkapa ikä, sukupuoli, ammatti yms. Näistä tiedoista robotti koostaa asiakkaan haluamalla tavalla dokumentin, jonka robotti lähettää omasta sähköpostistaan liitetiedostona tiedon vastaanottajalle.

Meidän kokemuksen mukaan erilaiset raportoinnit (tunti, KPI, toteutuma, tuotot, yms) kiinnostavat monia. Raporttien avulla asiakas saa ajan tasalla olevaa dataa tietojärjestelmistä ja ohjelmistorobotin avulla voidaan vähentää raportointiin käytettävää arvokasta työaikaa ja parantaa raporttien laatua. Yhdistelemällä eri tietojärjestelmistä saatavaa dataa raporteista on mahdollista tehdä myös liiketoimintaan paremmin sopivia.

Raportointiin sopivan ohjelmistorobotin tarvitsema budjetti on halvimmillaan vain 100€/kk (alv0%).

Mikäli asia kiinnostaa, jätä yhteystietosi yhteydenottolomakkeen kautta.

Top